Wortelmousse met roquefort
door Lilian ·

Add to favorites |





(
9 stemmen, gemiddeld:
4,33 v/d 5)

Loading...
Ingrediënten voor 8 personen:
- 100 gram winterpeen
- 50 gram roquefort (blauwaderkaas)
- cayennepeper
- zout
Bereiding:
-
Schil de winterpeen en snijd ‘m in piepkleine blokjes. Kook de winterpeenblokjes in een bodempje water met zout in 10 minuten gaar.
-
Prak de blokjes met een vork door de helft van de roquefort. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
-
Leg acht eetlepels klaar. Schep met behulp van twee theelepels telkens een bolletje wortel mousse op een lepel.
-
Verkruimel de rest van de kaas eroverheen.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 25 kilocalorieën
Jeetje, wat simpel en heerlijk!! Mijn dank ook aan Fenneke, heel lekker.
Hallo Lilian,
Een heerlijk recept. Ik heb er alleen wat meer kruiden bij gedaan.
Zoals een vleugje knoflook poeder,een beetje kerry en een scheuteltje gembersiroop. Mijn gasten waren erg enthousiast. Het is snel te maken.