Zachte kaas met beenham en frisse komkommer
door Lilian ·

Add to favorites |





(
18 stemmen, gemiddeld:
3,22 v/d 5)

Loading...
Ingrediënten voor 8 personen:
- 100 g gebraden beenham (gesneden), in stukjes
- 1 doosje smeerkaas (la vache qui rit)
- ½ komkommer, geschild en in kleine blokjes
- ½ limoen, geperst
Bereiding:
- Schep in 8 glaasjes een laagje hamflinters.
- Leg daarop een blokje kaas en druk het zachtjes aan.
- Schep de komkommer om met het limoensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep dit op de kaas.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 105 kCal
super gewoon zo simpel en zo lekker. wat ook erg lekker zou zijn is als je de beenham vervangt door hollandse garnalen.
Met vrienden 4 keer per jaar een culinair avondje.
Amuse – Voorgerecht – Hoofdgerecht – Nagerecht
Ik was onlangs aan de beurt voor de amuse en heb dit recept genomen.
Iets aangepast. Ik nam per persoon 1 heel puntje kaas, maar koos voor een mengvorm: 4 blokjes naturel en 4 blokjes gemengde kaassoorten van la vache qui rit.Met de vork geprakt en dat verdeeld. That’s all
Niet teveel limoensap gebruiken. Overheerst gauw.
Maar eerlijk is eerlijk….het is een gemakkelijk te bereiden en erg smakelijke amuse. Opdienen in kleine glaasjes. Mijn mede tafelgenoten genoten. Ik diende het op bij de open haard, niet aan tafel, want dat is de plek voor het voorgerecht.
dit is lekker! met zalm onderin is ook lekker.
Vanavond gaan we zeker deze amuse serveren tijdens het kerstdiner! Thnx allerhande 😉
Groeten,
Max en Noor
lijkt me heerlijk .we gaan het uit proberen met kerst .
Lijkt me ook heerlijk voor kinderen. Ga ik met eerste kerstdag meteen uitproberen
Lijkt me heerlijk…. Vanavond proberen!
Een heerlijk frisse voorgerechtje niet te veel en echt lekker.
heerlijk recept voor oud en nieuw
Klinkt goed. Gemakkelijk te bereiden. Wordt gemaakt met kerstmis.