Zachte kaas met beenham en frisse komkommer

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (18 stemmen, gemiddeld: 3,22 v/d 5)
Loading...

Zachte kaas met beenham en frisse komkommerIngrediënten voor 8 personen:

  • 100 g gebraden beenham (gesneden), in stukjes
  • 1 doosje smeerkaas (la vache qui rit)
  • ½ komkommer, geschild en in kleine blokjes
  • ½ limoen, geperst

Bereiding:

  1. Schep in 8 glaasjes een laagje hamflinters.
  2. Leg daarop een blokje kaas en druk het zachtjes aan.
  3. Schep de komkommer om met het limoensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep dit op de kaas.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 105 kCal
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

23 Reacties

  1. erik schreef:

    super gewoon zo simpel en zo lekker. wat ook erg lekker zou zijn is als je de beenham vervangt door hollandse garnalen.

  2. Jan Veldkamp schreef:

    Met vrienden 4 keer per jaar een culinair avondje.
    Amuse – Voorgerecht – Hoofdgerecht – Nagerecht
    Ik was onlangs aan de beurt voor de amuse en heb dit recept genomen.
    Iets aangepast. Ik nam per persoon 1 heel puntje kaas, maar koos voor een mengvorm: 4 blokjes naturel en 4 blokjes gemengde kaassoorten van la vache qui rit.Met de vork geprakt en dat verdeeld. That’s all
    Niet teveel limoensap gebruiken. Overheerst gauw.
    Maar eerlijk is eerlijk….het is een gemakkelijk te bereiden en erg smakelijke amuse. Opdienen in kleine glaasjes. Mijn mede tafelgenoten genoten. Ik diende het op bij de open haard, niet aan tafel, want dat is de plek voor het voorgerecht.

  3. lisanne schreef:

    dit is lekker! met zalm onderin is ook lekker.

  4. Max Lans schreef:

    Vanavond gaan we zeker deze amuse serveren tijdens het kerstdiner! Thnx allerhande 😉

    Groeten,
    Max en Noor

  5. hettty schreef:

    lijkt me heerlijk .we gaan het uit proberen met kerst .

  6. Monique schreef:

    Lijkt me ook heerlijk voor kinderen. Ga ik met eerste kerstdag meteen uitproberen

  7. willem schreef:

    Lijkt me heerlijk…. Vanavond proberen!

  8. Toos schreef:

    Een heerlijk frisse voorgerechtje niet te veel en echt lekker.

  9. judith schreef:

    heerlijk recept voor oud en nieuw

  10. Iris schreef:

    Klinkt goed. Gemakkelijk te bereiden. Wordt gemaakt met kerstmis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten