Ingrediënten voor 6 personen:
- 1 vanillestokje
- 150 gram verse roomkaas naturel
- 2 eetlepels mayonaise
- 6 rechthoekige plakken zalm
- 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem)
Bereiding:
- Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
- Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg.
- Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
- Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal of op 6 kleine bordjes, besmeer ze met eenderde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes.
- Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
- Druk de zalmhapjes licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad.
- Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem).
Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: 20 minuten
Lekker, verrassend de combinatie vanille met de gerookte zalm.
Ik heb het geserveerd op een paar blaadjes rucola sla op een amuselepel.
Geen kaviaar, maar een toefje van de roomkaas er boven op met beetje dille.