Zalmamuse met vanillecrème

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (11 stemmen, gemiddeld: 3,55 v/d 5)
Loading...

zalmhapjes_met_vanillecreme

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 vanillestokje
  • 150 gram verse roomkaas naturel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 6 rechthoekige plakken zalm
  • 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem)

Bereiding:

  1. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
  2. Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg.
  3. Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
  4. Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal of op 6 kleine bordjes, besmeer ze met eenderde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes.
  5. Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
  6. Druk de zalmhapjes licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad.
  7. Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem).

Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: 20 minuten

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

12 Reacties

  1. Ann schreef:

    Lekker, verrassend de combinatie vanille met de gerookte zalm.
    Ik heb het geserveerd op een paar blaadjes rucola sla op een amuselepel.
    Geen kaviaar, maar een toefje van de roomkaas er boven op met beetje dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten