Ingrediënten voor 6 personen:
- 1 vanillestokje
- 150 gram verse roomkaas naturel
- 2 eetlepels mayonaise
- 6 rechthoekige plakken zalm
- 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem)
Bereiding:
- Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
- Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg.
- Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
- Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal of op 6 kleine bordjes, besmeer ze met eenderde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes.
- Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
- Druk de zalmhapjes licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad.
- Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem).
Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: 20 minuten
Hallo, ziet erg mooi uit! Ik vind zelf yogonaise altijd lekker. Is dat bij dit recept ook lekker? Waar kan je de forelkaviaar kopen? Alvast bedankt!
kan ik amuse aleder klaar maken ?bijvoorbleeld twee uur?
Ja hoor dat kan.
wat zit er tussen de laagjes? het lijkt wel knackebrod! Immie
ik heb op elk klein schaaltje eerst een blaadje sla gelegd, is makkelijker met het afnemen van de amuse.
Ik vond het een vette hap. Ook lastig van een schaaltje af te pakken.
Sandra: met roomkaas word bedoeld: kaas als monchou of philadelphia
Wat bedoeld men met roomkaas? Is dit volle plattekaas?
Hier is gerookte zalm gebruikt. Maar als je het lekker vindt kan het ook met rauwe zalm. Zorg er dan wel voor dat de zalm goed vers is.
hallo heb een vraagje is dat rauwe zalm of gerookt
Heerlijk en een gemakkelijk recept,op het laatste laagje zalm heb ik een toefje vanillecreme gespoten en daarop de forelkaviaar.
Ziet er mooi uit en is erg lekkerrrrr.