Zalmamuse met vanillecrème

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (10 stemmen, gemiddeld: 3,60 v/d 5)
Loading...

zalmhapjes_met_vanillecreme

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 vanillestokje
  • 150 gram verse roomkaas naturel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 6 rechthoekige plakken zalm
  • 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem)

Bereiding:

  1. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
  2. Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg.
  3. Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
  4. Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal of op 6 kleine bordjes, besmeer ze met eenderde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes.
  5. Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
  6. Druk de zalmhapjes licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad.
  7. Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem).

Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: 20 minuten

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

12 Reacties

  1. malou schreef:

    Hallo, ziet erg mooi uit! Ik vind zelf yogonaise altijd lekker. Is dat bij dit recept ook lekker? Waar kan je de forelkaviaar kopen? Alvast bedankt!

  2. christine schreef:

    kan ik amuse aleder klaar maken ?bijvoorbleeld twee uur?

  3. Immie schreef:

    wat zit er tussen de laagjes? het lijkt wel knackebrod! Immie

  4. jolanda schreef:

    ik heb op elk klein schaaltje eerst een blaadje sla gelegd, is makkelijker met het afnemen van de amuse.

  5. Caroline schreef:

    Ik vond het een vette hap. Ook lastig van een schaaltje af te pakken.

  6. Barbara schreef:

    Sandra: met roomkaas word bedoeld: kaas als monchou of philadelphia

  7. Sandra schreef:

    Wat bedoeld men met roomkaas? Is dit volle plattekaas?

  8. Lilian schreef:

    Hier is gerookte zalm gebruikt. Maar als je het lekker vindt kan het ook met rauwe zalm. Zorg er dan wel voor dat de zalm goed vers is.

  9. francky schreef:

    hallo heb een vraagje is dat rauwe zalm of gerookt

  10. Erika schreef:

    Heerlijk en een gemakkelijk recept,op het laatste laagje zalm heb ik een toefje vanillecreme gespoten en daarop de forelkaviaar.
    Ziet er mooi uit en is erg lekkerrrrr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten